ОСНОВИ ТЕСТУВАННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Категорії: inIT
Перелік бажань Поділитись
Поділитися курсом
Посилання сторінки
Поділіться в соціальних мережах

Зміст курсу

1 Основи тестування (Fundamentals testing)
Ви дізнаєтесь, що таке тестування і які його основні цілі. А також чому робота QA-інженера є невід'ємною частиною розробки програмного забезпечення. Що таке тестування і чому воно важливе? Що таке дефект? Ви зрозумієте різницю між такими стандартами, як Validation та Verification.

  • Ви дізнаєтесь, що таке тестування і які його основні цілі. А також чому робота QA-інженера є невід’ємною частиною розробки програмного забезпечення. Що таке тестування і чому воно важливе? Що таке дефект? Ви зрозумієте різницю між такими стандартами, як Validation та Verification.

2. Життєвий цикл розробки програмного забезпечення (Software Development Life Cycle)
Розглянемо Agile methodologies і переваги кожної з моделей розробки програмного забезпечення. Детальне вивчення Scrum методології. Різниця між Scrum і Kanban.

3. Процеси тестування. Принципи тестування. (Software testing process.Testing principles)
На заняттях ви дізнаєтесь, про принципи тестування і як їх правильно використовувати. Розглянемо процес тестування і створення документації.

4. Рівні та типи тестування (Test Levels & Types)
Розлянемо, які є рівні у тестуванні. Також ви дізнаєтеся про типи тестування, а найважливіше - як їх використовувати на практиці.

5. Техніки тестування. Розробка тестів (Software Testing Techniques.Test Design)
На цій лекції ви отримаєте знання про статичні і динамічні техніки тестування, техніки чорного ящика (black box), білого ящика (white box) та відмінності між ними; особливості техніки, що базується на досвіді інженера (Experience-based). Детально розглянемо кожну з цих технік. Також ви начитися писати тест кейси.

6. Аналіз вимог. Помилки.(Reguirements.Software Issue)
Ми розглянемо наступні пункти: 1.Визначення що таке Вимоги та Класифікація 2.Характеристика хороших вимог 3.Види вимог 4.Матриця Простежуваності та залежностей А також ми прослідкуємо весь життєвий цикл та навчимося звітувати про помилку.

7. Практичне заняття
Проведемо тестування, а саме: 1. Написання тест- кейсу. 2. Виконання тестування. 3. Пошук помилок і звітування про помилку. 4. Використання технік щодо тестування. 5. Робота з баг-трекінговою системою Jira.

8.Бази данних та SQL запити (Database and SQL queries)
Ми познайомимося з моделями баз даних та детально розглянемо особливості саме реляційної бази даних. Ви навчитеся створювати SQL запити і працювати з СУБД.

9. API та мобільне тестування(Api and mobile testing)
Дізнаємося, що таке мікросервіси і проведемо тестування APIs використовуючи інструмент Postman.

10.Практичне заняття
Ми розглянемо тестування Web проекту по методології Scrum: 1. Аналіз вимог та специфікації. 2. написання тестових випадків (Test cases) згідно специфікації. 3. Пошук помилок і звітування про помилку. 4. робота з баг-трекінговою системою Jira. 5. Написання SQL - запитів.

11.Тестування продуктивності (Performance testing)
Проведемо тестування продуктивності використовуючи інструмент Jmeter.